Dobrý den,
jsem začátečník a pc sestavám skoro vůbec nerozumím. Prosím o kontrolu sestavy, kterou jsem sestavil pomocí jiných témat zde na foru. Snažil jsem se rozpočet snížit co nejvíce to šlo, takže těch 16 500 Kč berte jako strop s tím, že jsem ochoten 500 Kč připlatit pokud to pomůže výkonu
Místo R9 270X nabízet GTX 660? Proč pane bože? Určitě tam nech tu R9 270X. Stavěl bych na novějším socketu a zvolil bych lepší desku. 500W zdroj je pro R9 270X nutností.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari "Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
Chtěl bych se ještě zeptat, jestli by se nedalo ušetřit na procesoru, a koupit od AMD? Vím, že jsou méně výkonné ale jsou také o dost levnější a zajímá mě jestli třeba i ten nižší výkon AMD na dnešní hry stačí, zejména s kombinací grafiky R9 270X? Ještě bych dodal, že taktovat nebudu.
Ušetříš 1200,- za AMD platformu, jinak ano, AMD klidně k této sestavě s kombinací s R9 270X bude naprosto v pořádku...jen se ptám, jestli se Ti to za těch 1200,- vyplatí.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari "Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
Jestli by tato sestava výkon i5 nevyužila a stačil by procesor od AMD s tím že by to na výkonnost při hraní her nemělo vliv, tak proč ne...A poradili by jste mi nějaký procesor? Co třeba FX-6300?
Mmm, co se týče her, tak postačí i to FXko, ale intel je ve všech směrech lepší, od provozních vlastnostech, přes hry až po tvoření videíí. Taky musím zmínit, že s intelem budeš mít daleko více našlápnuto do budoucna, při výkonu silnější grafiky může hrozit, že Ti jej AMD bude tu grafiku brzdit
Ahoj,
chtěl bych poprosit o kontrolu PC sestavy, kterou plánuji pořídit. Cílem je především hraní her(1440p) a občasná práce, rozpočet je přibližně 50000,-. Budu rád za jakékoli rady nebo připomínky, ať už k výběru komponent zda všechno funguje...
Poslední příspěvek
Tak jsem se díval na stránky výrobce a skutečně tam deklaruje PCIe 5.0 na grafickém slotu. Ale i na Alze to mají trochu chaotické. Někdy uvádějí 4.0 a u jiné zase 5.0, přitom je tam stejný čipset. Koukl jsem na specifikace čipsetů:
B650 - PCIe 4.0...
zbyly mi doma nějaké nevyužité komponenty a rád bych z nich postavil mamce nový PC k Vánocům. Počítač bude sloužit hlavně na sledování filmů přes Kodi, surfování po internetu a sledování YouTube. Možná...
Poslední příspěvek
Děkuji, rád si nechám poradit. Objednám to tedy přes víkend takto (pokud nebudou nějaké připomínky):
Dobrý den, chci si nechat složit Pc a proto se ptám jestli bude všechno v téhle sestavě sedět a jestli to je dobré popřípadě co vyměnit? Je to spíš na hraní her a občasné dělání v 3D programech jako Autocad inventor.
• CPU: AMD Ryzen 5 5500
• MB:...
Poslední příspěvek
,ale opravdu do toho chci investovat okolo 16k
Víc nechceš nebo nemůžeš? Jestli nemůžeš tak bych se poohlédl po bazaru. Pokud nechceš, tak si uvědom že nové PC za 16tkč převážně na hraní je hodně málo.
Co se na tom v tom FulHD bude hrát?