1)osobně bych uprednostil corsaira cx v této ceně, ale ten be qu quiet bude také dobrá volba
2) pokud to máš jen na simulatory, tak to bohatě stačí i s integrovanou grafikou. Tam je důležitá propustnost, čili ram v dual chanelu o vysoké frekvenci :)
3)Bohatě stačí, zvlášť když nebudeš taktovat. Ale jestli chceš, freezer 33 nebo fera 3 bývají velice chválené
4)pro4 a pro4m jsou skoro stejné desky, takže ber tu levnější, pokud nemáš požadavek na více sata/pcie slotů
Pokud by k simulátorům patřil i některý z civilních leteckých - ať stary FSX, tak jeho komerční podoba Prepar3D nebo alternativní X-Plane, tak je potřeba vybírat výhradně z Intel procesorů s co nejvyšším taktem. Viz test tady: http://www.comptoir-hardware.com/articl ... l?start=12 (dole je X-Plane) podobně jsou na tom Project Cars.
To byla reakce na mne? Ryzen 7 2700X vs 6700/7700/8700k je cca 30% v defaultu, po OC to může jít až na 50%. Dle toho testu ta 2700X má výkon kterého dosahuju s 4790k na 4.5GHz, ale upgradem na 8700k jsem dostal po OC 50% navíc oproti 4790k na 4.6GHz. Hodně tam hraje celá ta platforma a řekl bych i paměti, aspoň ve srovnání mezi Intely s DD3 a DDR4.
Rozhodně je to ale daleko od tříciferných FPS, ba dokonce daleko od 60FPS a to i s intelem. Často lidi lítají s FPS pod 30.
xbs píše:trochu sem to upravil, mj. aby se to vešlo do mATX skříně... to tebou vybraný SSDčko je nesmyslně drahý a s malou kapacitou, zdroj taky nic moc...
Jaký důvod je, aby se to vešlo do mATX skříně? Když použiji větší skříň, tak tím něco pokazím? Plánuji pak v budoucnu nahodit nějakou silnou grafiku na hry ... :)
tak je to samozřejmě jedno, jen mi příde hezký dát takovou nenáročnou sestavu na mATX desku a do menší skříně... pokud máš větší plány, ber klidně ATX desku a bednu...
Poslední dotaz - chci, aby ta sestava byla dobře chlazená - tj. abych zbytečně nezkracoval životnost komponent. Jaký chladič je přibalen u toho Ryzenu? Nevyplatilo by se přidat do budgetu na PC třeba litra na lepší chlazení? Čistě jen teoreticky. Mám v plánu to mít na hry - tj. APU v max. zatížení. :) Děkuji za pomoc a tipy :)
Ahoj, mohl bych poprosit a zkontrolování této sestavy? jestli jsou všechny komponenty kompatibilní atd. případně co bych měl vyměnit. Jako gpu koupím RTX 5090, až bude někde skladem. ( vím, že do bedny dám jen jeden ventilátor (ostatní pozice jsou...
Ahojte,
ráda bych vyměnila svou sestavu z r. 2019 - i když pořád dobře slouží.. :)
Práce SketchUp - docela velké komplexní modely interiéru a exteriéru, render aktuálně V-Ray (akt. procesor AMD Ryzen 7 3700X), v budoucnu třeba 3DsMax/Lumion. Občas...