mám tento dvoušachtový NAS server, donedávna jel v pohodě v jiné mé síti, avšak pak jsem měnil NAS disky za nové (stejná kapacita) a rovněž jsem si ho bral k sobě domů.
V minulé síti měl statickou IP a měl jsem k němu přístup i zvenku. Nyní je v té nové síti a resetovaný do továrního. V routeru jej normálně vidím a nyní je v rozsahu DHCP. Ovšem v chromu ani jinde se na této IP adrese s webovým rozhraním nespojím - ani na portu 8080. Chrome na té adrese hlásí error, že server odmítnul spojení.
Zkoušel jsem i ten nástroj od QNAP - Qfinder, který by měl pomoci s úvodním nastavením. Ten sice zařízení také vidí v síti ale jakákoliv konfigurace není možná. A to jsem zkoušel i Putty a konfiguraci přes telnet.
Má někdo nějaké podobné nápady, zkušenosti, které by pomohly můj problém vyřešit?
Pravděpodobně nenastartoval korektně systém.
Disky se vkládají až poté, co je inicializován systém.
Vyjmi disky, nastartuj nas a spusť qfinder. V něm inicializuj systém. A disky vlož až poté, co o ně qfinder požádá.
Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně serveru pro počítačovou hernu, který má fungovat jako společné uložiště pro hry pro 25 počítačů. Úplně mi to nepřijde jako ideální nápad, neboť nejsem přesvědčený o tom, že při připojení všech pc najednou to...
Zdravím , stala se mi taková věc . ADATA Flash Disk 32GB UV131 nelze načíst na PC jsou tam jen oddíly D a C . Ve správce zařízení jsou u některých položek vykřičníky
Restart PC jsem provedl ale i tak se nenačetla zkusil jsem i postupy na stránkách...
Poslední příspěvek
Tak nakonec jsem s toho vytahl co se dalo nekteré soubory byly špatné ,ale foto jsem zachranil .Tak díky za rady a pomoc :bigups: :bigups:
Před pár dny jsem nainstaloval aktualizace, které mi způsobily problémy se softwarem, který do té doby mnoho let bez problémů fungoval.
Zkusil jsem vše vrátit pomocí bodu obnovy, ale Windows vždy hlásily, že se to nepovedlo.
Dalším krokem bylo...
Poslední příspěvek
Skúsil si to aj cez PowerShell ? Ak si ho spustíš,ako Správca a vložíš príkaz : wmic qfe list brief /format:table , zobrazia sa nainštalované aktualizácie?
Dobrý den,
mám v pc různá videa, která jsou vytvořená v pc. Chci je dát na flash disk, jenže když je tam přendám tak už z té flashky nejdou přehrát. Nevíte čím to může být? Soubory jsou formátu mp4. Některá jsou natočená na kameru některá z mobilu....
Poslední příspěvek
Flešku cvičně zformátuj nástrojem SD Card Formatter ze stránek formátuje poněkud jinak než systémový formát
Flešky obecně nemají rady přepis souborů - raději jen zapisují do čistého prostoru. Proto je zdravé často používanou flešku občas...
Ahoj,
včera jsem provedl update systému a po něm nelze spustit žádný program MS Office . Vždy se zapne na pár sekund a pak zmizí. Ani se neobjeví chybové hlášení.
Verze systému: Win 10 (22H2 - 1905.5737)
Log z EventViewer:
Faulting application...
Poslední příspěvek
Zkusil bych udělat povrchový test disku (HD Tune-Error scan), případně jej doplnil testem RAM (Memtest86+).