Dobrý den, dneska jsem dělal po dlouhé době generálku PC, protože je to tam celkem natěsnané vytáhl jsem některé komponenty (konkrétně grafickou kartu) a všechny kabely ze základní desky. Počítač jsem vyčistil a nakonec odmontoval chladič procesoru abych vyměnil teplovodivou pastu. Pak jsem to celé sestavil a zapojil kabely tam kde patří. Když jsem zapnul počítač nenaskočil mi monitor... (akorát to napsalo "No signal detected") Opět jsem otevřel case abych všechno po sobě zkontroloval jestli jsem všechno dobře zapojil a zdá se, že ano. Ještě když jsem vypnul zapnul prodlužovačku tak se PC sám od sebe zapnul. Jsem bezradný.
Ověř nejprve, zda kabel od PC k monitoru je správně připojen a sedí v konektorech, zkontroluj GK, zda dobře sedí v soklu a pokud má dodatečné napájení, zda jsi nezapomenul jej připojit. Zkontroluj znovu všechny ostatní kabely, zda správně sedí v soklech a nezapomeň na kontrolu kabelů mezi disky a a základní deskou i napájecí kabely k diskům. Pípne PC, kdy PC spustíš?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
chtěl bych poprosit o pomoc se sestavením nového PC + monitoru. Dlouho jsem jel jen na konzolích (naposled PS5), ale teď bych rád přešel na PC a dohnal, co jsem zmeškal.
Co od sestavy čekám:
• hraní v 1440p
• žánrově hlavně strategie...
Poslední příspěvek
Možná ještě jedna věc. V biosu jsou profily chlazení procesoru - otáček ventilátoru-ů. Jak to máš nastaveno? Nevím konkrétně jak u tvé desky, ale u sebe jsem třeba nastavoval křivku chlazení ručně. Přednastavené profily mi neseděly.
rád bych se na vás zase po několika letech obrátil s radou ohledně sestavení pracovního PC pro architekta. Jedná se o práci v programech D5 Render, Blender, Archicad, 3Ds Max, V-Ray atd. Cenový strop je cca 75k.
Zatím jsem jako nástřel...
Poslední příspěvek
Stačí ,ak si zoberieš klasiku ATX dosku a už máš ušetrených 1300 Kč.Ak to nechceš preháňať ,tak si zober MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI a máš ušetrených 3 300Kč.
Ahoj,
potřeboval bych poradit s výběrem QHD monitoru. Předpokládám 27 . Sestava PC v odkazu Aktuálně mám 27 full HD monitor 60 Hz, ale kupoval jsem nové PC, tak by si to zasloužilo lepší monitor. Hraju převážně single player RPG (BG 3, Cyberpunk,...
Poslední příspěvek
Popis HW hned v prvním příspěvku (takže UWQHD naprosto v pohodě).
Dobře vybraný monitor může přestát i 2-3 výměny kompu...