Premiere Elements nedostatek paměti

Tvorba grafiky, grafické programy a vše o nich…

Moderátor: Mods_senior

Odpovědět
Hirogen
nováček

Premiere Elements nedostatek paměti

Příspěvek od Hirogen »

Mám v PC nainstalovaný Premiere Elements 21 a 24.
V minulosti jsem na konfiguraci 256SSD (volné kolem 150GB) a 3TB HDD (volné kolem 1,2TB) a 16GB RAM stříhal video z pěti kamer (2x z EOS 7D, 1x EOS 70D + 2x LEGRIA MINI) o celkové délce přes hodinu a střihy po 5-10 vteřinách.
Nyní mám na tom samém PC: 32GB RAM, 1TB SSD (volné kolem 860GB) a 3TB HDD (volné kolem 1,2TB). Přestože potřebuji pouze seřadit 20 klipů z telefonu (Zenfone 8 ), které mají dohromady 45 minut pouze s prolínačkama, Premiere Elements mi hlásí nedostatek paměti.
Ve správci úloh si sebere celou 32GB a SWAP dosáhne kolem 103GB. Pak se to zhroutí.
Jednou se mi to podařilo vyexportovat, když jsem povolil SWAP jak na SSD, tak i na HDD v nastavení systému Win11 PRO.
Kde je problém?
Zkoušel jsem tento trik, ale nepomohlo to: https://www.youtube.com/watch?v=hdiPPOu46cI
Zde ale nevím, jestli nemám zadat hodnotu 64bit, když aplikace i systém je.
Internet je plný tohoto problému, ale řešení jsou pouze o vyčištění cache a podobně. To nepomáhá.
Poradíte?
PS - Vtipný je, že jsem si stáhnul trila 30 dní verzi COREL Video Studio a připravil stejný klip. Po celou dobu exportu si vzal 1,5-2GB RAM.
R5-5600/32GB RAM/RX6400
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Re: Premiere Elements nedostatek paměti

Příspěvek od petr22 »

Zalezi pouze na tom, jak moc slozite upravy jsou provadene a jaka komprese obrazu je pouzita.

32 GB je v pocitaci na upravu videa - slusne receno - strasne malo. Ve vetsine PC mame 256 GB RAM.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Photoshop Elements 2024
    od Hirogen » » v Design a grafické editory
    0 Odpovědi
    60039 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Hirogen
  • Deska a paměti pro 9900X
    od Hromotluk » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC