Zdravim,
nemáte nějaký TIP na knihu o CSS, zdá se mi že je to zajímavý jazyk a důležitý při tvorbě stránek.
Zatím s CSS moc zkušenosti nemám, tak ardši pro začátečníky
Dík
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
Já se valnou část toho, co umím učil z téhle (klikni na obrázek):
Přestože vyšla před 7 lety, je v zásadě aktuální dodnes.
Pokud by ti nevyhovovala teorie a rád se učíš z příkladů, pak doporučuji tuhle (také klikni na obrázek): Doplňuji:
Obě tyto knihy zmiňuji zde na fóru ve svém návodu nazvaném Rady začínajícím tvůrcům, kde v poslední části najdeš řadu zajímavých odkazů, které se ti při tvorbě stránek budou hodit.
Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
Radši se zeptám co zvládá ten začátečník
Asi nejsem úplný začátečník, umím: stylovat různá písma, třídy, pozicování (relative, absolute, ostatní asi ne), nějaký změny barev písma a co se písma týče, pozadí umim změnit jako obrázek, vycentrovat nebo odsadit.
Co bych se naučil v tý knížce navíc ? Koukal jsem na obsah a skoro nic tam není...
Hodila by se mi knížka kde je opravdu něco k naučení ne jen blábolení o ničem na 700stránkách.
iPhone XS
Ta první je opravdu čistě teoretická (já byl za ni velmi rád). Přivedla mě ale k sémantickému myšlení – vřele doporučuji (i když se to CSS netýká) k prostudování http://www.semantika.name/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ta druhá je výborná – spousta příkladů věcí, které by člověk složitě zkoušel (což je cenné, ale na stranu druhou je pitomost znova objevovat kolo) – od kulatých rohů až po několik různých řešení složitých layoutů.
Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
Má teda vůbec cen kupovat knížku ? Co se ještě mám v CSS naučit ?
iPhone XS